Rabu, 21 November 2012

JIHAD PETANG PETANG

Tekak aku ni berasa kering benar. Cuaca di Shah Alam ni entah ke tak betul dah gamaknya. Kadang nye main terik, kadang nye main hujan. Ringse aku dibuatnya. Tambah tambah lagi semua dah pakat pakat boikot Mekdi. Tak merasa la aku pinjam cup member buat refill air gas free. Peh....

Aku berjalan menuju peti ais dengan hanya berboxer. Sedang duduk dalam rumah ni tak payah la nak dress lawa lawa sangat. Bukan makwe nampak pun.

Tab !

Aku tutup peti ais. Menyesal. Kadang kadang aku rasa pandir juga bila haus ni pergi bukak peti ais., Yang adanya Streapsil, belacan, kicap, sos cili dan botol mineral kosong. Air sejuk mana ada. Air batu ada la dekat peti atas. Ah, malas aku nak ketuk air batu.

Aku pakai baju, sarung seluar. Aku turun bawah. Aku start motor. Aku pergi beli air limau nipis dekat kedai Mak Jawa medan selera. Lepas tu, aku ludah biji limau tu ke tengah jalan. Harap harap, ada Yahudi lalu tergelansar. Siku berdarah. Hendel motor lari.

Secara tak langsung aku berjaya berjihad. Bijak bijak. Aku bijak. Kahkahkahkah. Fak Israel.


Tiada ulasan: