Isnin, 31 Oktober 2011

SAKIT GIGI

Pekara sakit gigi ni bukan baru punya cerita. Gua pernah hendel sakit gigi ni dengan cemerlang sekali. Tak menangis sikit pun, tapi nak marah tu ada.

Dulu first time gua punya sakit gigi masa umur 6 tahun macam tu la. Kesnya, gua kuat makan cekelat antu yang kaler kaler. Sedap sikit menyakat member balik mengaji lidah kaler kaler. Gigi geraham belah bawah yang berlubang.

Masa tu, abah gua ada beli kereta Charred dua pintu, kaler merah dan suspension keras. Dalam perjalanan ke kampung gua yang jarak perjalanan jalan dulu, 40 kilometer lebih memang macam gampang dia punya rasa. Jalan konar konar satu hal, jalan lubang lubang satu hal, tak sempat pintas lori balak sebab kereta ada depan satu hal. Hal hal ini buat gua jadi mudah nak mengamuk dalam kereta.

'Aboh, bawok la kerete ni slow slow sikit. Adik sakit gigi ni ha' sound gua sebab dah nak terkencing dia punya sakit gigi.

'Ha, lain kali makan lagi cekelat banyak banyak. Nanti mak beli selori aok makan sampai hilang semua gigi' Balas mak gua sinis.

Akak gua yang tua sikit pada gua angkat ibu jari, Very Good!

BEDEBOK!!!

Gua debuk sekali belakang akak gua.


 * * * * *

Lepas tu ada lagi kisah lain punya sakit gigi. Yang sampai tercabut cabut gusi pun ada. Tapi ada lah lebih elok gua simpan buat modal pada entri yang akan datang.

Yang gua tengah alami sekarang ni konfius sikit. Sakit gigi ke sakit gusi. Gua check dekat cermin tadi gusi belakang belah hujung yang bengkak. Gua saspek gigi bongsu dah nak tumbuh.

Cilake, ni semua kerja orang orang dewasa!

5 ulasan:

HR berkata...

cubalah aok tu rajin gosok gigi...tak de nya sakit gigi..umm..alasan!!!:P

Alif Amin Othman berkata...

Gampaa aok ni! bocor rahsia!

Bella Bell berkata...

tak pe adik.. jangan marah2.. sakit itu nikmat.. :)


gua punya gigi bongsu dah tumbuh.. sakit woooo.... demam gua sehari..

afzan berkata...

aok balik kampung mana sampai jauh 40kilo, ceh!

Alif Amin Othman berkata...

acer aok tengok batu tanda depan rumah kita tu berapa kilo Kuala Lipis?