Sabtu, 23 April 2011

INI ABANG NGAH GUA

Ini Abang ngah gua. Gua senang panggil 'abengoh'. Yela, senang dengan tema Lipisan. Apa yang hurufnya bervokal 'A' pastinya dibunyikan 'O'. Gua ambil kira sebagai contoh,

TIKAR = TIKOR
BOLA = BOLO
PENAMPAR = PENAMPOR

Ayatnya:

Mbudak, jadilah berempas atas tikor teh (tu). Orang main bolo di pada (padang) nuh. Karang, keh bagi penampor karang!

Ha, apa buruk benar bola jadi bolo gua pun tak tahu. Gasok la. Tak pasal pasal gua buat kelas bahasa Lipis ni apa ada hal?

Ni sebenarnya ni, gua dah lari tajuk entri ni. Abengoh gua  seorang yang buruk sifat, cacat cela, hingus meleleh namun baik hati dan kaya raya.

Sungguh pun dia kaya raya, dia hanya punyai sehelai seluar jeans dan satu baju cop print 'Linkin Park' warna merah hati. Apa punya tak rock la aok ni abengoh.

Anaknya bernama Rafael menjadi watak utama dalam siri Aku, Dia dan Lensa. Dan gua saspek budak ni besar nanti boleh jadi lesung batu.

Dah la abengoh, gua tak tahu lagi nak introduce apa lagi tentang aok. Harap aok puas hati.

Ni gua takde gambor dia ni, kalau nak tengok selebriti blogger letup masa kini ni, lu kelik sini, sini, dan sini.

Sekian.

6 ulasan:

N A N a t O berkata...

bila nak wat entry pasal wa plak.... kuikuikui...en. kaya raya tue nak jadi dr thn depan..apa ada hal stakat jeans selai....

afzan berkata...

LP? tu zaman tok kadok. benda-benda tok kadok tu boleh tolak tepi. cis!
skang gua suka layan sinar fm. sesuai dengan jiwa yang seusia dengannya!

adek dah besar berkata...

nanato: ok lah, nanti time gua senang gua buat ya. kasik tingggi sikit trafic kat lu punya blog. sekarang musim gua stadi.

adek dah besar berkata...

abezan: ah aok. pakai baju UTM je la kalau cam gitu.

afzan berkata...

apesal tak mesum komentar kat sini? aish!

adek dah besar berkata...

ah aok, memang la tak mesum, ni semua berpunca dari aok.