Isnin, 13 Disember 2010

ROAD BULLY


KRINGGGG


 

Gua tengok jam dah pukul 6. Tepat pukul 6. Gua mengeliat malas nak meregangkan urat saraf.


 

Uuurrrggghhhh... TANG!


 

Gua terterajang kepala katil pasal gua tidur tebalik. Capai tuala di kepala katil guna kaki, gua bingkas bangun pergi mandi.


 

BRA...BRAA...BRAA...


 

Bapak sejuk mandi pagi. Rasa macam mandi ais. Tak pernah pernah gua mandi pagi pagi masa cuti sem. Gua rasa gua agak kemas pagi tu. Dress up baju kolar dengan seluar orang bawak pergi mancing. Gua pekena milo segelas lepas tu gua terus capai kasut.


 

Pada hemat gua, masih terlalu awal untuk gua ke dewan peperiksaan. Baru pukul 6.30, nak kena sampai sana pukul 7.30. Perjalanan gua pula hanya memakan 20 minit dalam kelajuan kadar biasa. Jadi, gua buat buat steady drive kereta. Slow slow siput orang kata. Range dia lebih kurang 60-80 kilo macam tu la kadar kelajuan masa tu.


 

Angin pagi bergitu nyaman. Gua buka tingkap separuh. Bagus orang kata hirup angin pagi ni. Hidung gua bagi kembang sais XL.


 

Haaaaaaaaaaa........


 

Sedap betul. Gua rasa gua la pemandu paling sopan pagi tu. Jari jemari gua teritip halus di hujung stereng. Bahu kasi naik. Badan tak bersandar.


 

Gua buka radio. Tak pasal pasal gua jadi termenyanyi.


 

' please, please, please kamu jangan nakal....'


 

WACHA!


 

Gua karate stereng. Hilang terus jiwa rock Kuala Lipis gua. Faking!


 

Tiba tiba sebuah kereta myvi pancung kereta Saga turbo gua. Gua jadi hangin dan terhoyong hayang. Tercarut carut kecil gua seketika. Lalu, pemanduan gua terus berubah jadi ganas. Siku mula terkeluar dari tingkap!


 

Gua mula mengejar guna gear 3 saja. Tak sampai 2 tiang gua pintas balik myvi kurang ajar itu di Bukit Sarang. Sambil memotong gua bakar bakar dan mengunakan body language seorang pembuli jalanan.


 

Dalam amatan gua, gua perasaan dia dress up ala ala cikgu. Baju kemeja lengan panjang cokelat berseluar yankey. Rambut sikat tepi dan gua rasa berkasut kulit hitam tajam ke hadapan. Gua memang aim muka dia kalau kalau terjumpa dekat traffic light nanti dekat bandar.


 

* * * * * *


Gua masuk ke perkarangan dewan peperiksaan dengan jiwa terbakar dan siku terkeluar.


 

BAAA!!!


 

Gua tutup pintu kereta turbo kasar. Masuk melalui pintu belakang, gua pandang bengis pada sesiapa yang pandang pandang gua. Dua tiga orang terus pandang bawah bila gua jegilkan mata gua yang bersaga.


 

08:00



' peperiksaan boleh di mulakan sekarang '


 

Gua mula menjawab dengan konsisten sampai terlupa baca bismillah. Ada tiga empat orang pengawas yang bertugas merayau rayau serata dewan.


 

Prap...prap..prap..


 

Boleh gua dengar dengan jelas derapan kaki seorang pengawas peperiksaan lalu lalang berhampiran gua. Gua mula jadi pressure dan saiko. Rasa macam nak slek jer kaki dia bila lalu dekat meja gua. Pengawas tak pengawas.


 

Perap..perap..pap!


 

Gua angkat muka. Gua jegilkan biji mata. Tiba tiba air muka gua berubah. Tak jadi nak bengis. Gua pandang atas bawah pengawas lelaki tersebut. Rasa macam kenal.


 

'Oooh... awak lah yang naik kereta Saga dekat Bukit Sarang tadi ya?'


 

'The hehe heee....'


 

Gua hanya mampu tersenyum dalam nada yang parodi.


pow pow pow!

7 ulasan:

Myaa berkata...

HAHAHHAHAH. padan muka!

adek dah besar berkata...

cilakak lu myaaa!!!!

Feeqa berkata...

haha, aku dah agak dah msti pengawas punya.

N@biL berkata...

hahaha..kelakar dowh..ko amik xm per weh.??

adek dah besar berkata...

ambil muet pagi sANBTU.

cis! kantoi kantoi

afzan berkata...

weh sape itu orang. rasa-rasa keh kenal ke?

adek dah besar berkata...

kome rasa aok kenal. cikgu sekoloh kerambit tu.