Rabu, 25 Ogos 2010

GUA IN FUTURE

 auuuwwww...




‘Cakap betul betul. Siapa girl dalam henpon you tu?’ jerit Diana pada gua.
Gua jadi tepana dek pertanyaan Diana Danielle.

Apa gila perempuan ni telolong lolong macam orang meroyan? bisik gua dalam hati. Tak berani gua cakap luar hati.



‘Apa yang you kerepek ni Diana?’ Gua cuba beseloroh sambil hulur cip kentang.



POW!

Cip cip kentang beterabur atas lantai kena lempang dengan Diana.



‘You jangan nak buat lawak bodoh you tu sekarang dengan I! Tadi masa you tengah scene, I cek PDA you and then ada mesej sampai dari one girl ni!!!’ sambil tunjuk gambar seorang makwe dari dalam skrin PDA betul betul tala depan muka gua.

Gua perhati dalam dalam gambar makwe dalam PDA gua. Gua mula senyum nipis. Serta merta gua jadi macam mamat layan drama Tasbih Cinta. Mata gua mula jadi redup. Bibir gua tak pasal pasal mengukir senyuman paling sweet sekali. Gua mula syahdu. Satu persatu kenangan gua dengan makwe dalam PDA berlegar legar.



‘Siapa dia?’ Tanya Diana.

‘………….’ Gua masih terpana sambil menopang dagu. Fikiran gua jauh.

‘Alif, who is she? Siapa dia?’ Diana mula bekerut dahi.

‘…………’ gua topang dagu.

‘ALIF AMIN!!! Why you refuse to answer my question? You dengar tak? Siapa DIA? Siap GIRL tu?’

‘Aaaaaa….?’ Gua dah tak jadi mengelamun. Gelabah puyuh jugak gua kena jerkah dek Diana. Dan…



PRAAAAAA!!!!!

PDA gua bederai kena hempas dengan Diana. Diana mula naik syeh. Macam orang silat lepas baca jampi Ustad Muhammad Matahari. Muka Diana mula jadi merah padam. Hidung Diana berhingus!



‘Now, I nak you buat decision. You pilih yang mana satu? I atau dia?’



Gua berlagak tenang sambil kutip sim card selkam gua atas lantai. Sambil mencangkung, gua nyala sepuntung Nusantara Hijau. Gua tarik dalam dalam sampai paru paru gua penuh dengan asap cengkih. Gua hembus sambil buat asap bulat bulat. Gua bangun lalu selak rambut depan guna tangan kiri. Sekarang gua betul betul dah rasa solid nak jawab soalan si Diana Danielle. Gua tarik nafas dalam dalam. Gua pejam mata.



‘Sekarang I betul betul dah bertekad. I pilih………..’

‘ woi! *Bangkit soq, bangkit soq. Dah pukui berapa dah la nie?’ Faiz John gerak gua pakai kaki.



Gua bukak mata. Eh ini bukan dekat Ukay Perdana. Ini bukan tempat scene drama gua. Eh ini bilik gua.

Gua pandang jam pada henfon gua. Apa 5.43 am? Kejap lagi dah nak imsak!



Gua baling henset gua atas tilam tanda protes. Pagi tu gua sahur milo!



SELAMAT BERPUASA =)



Catitkiri: bangkit soq = bangun sahur ,loghat utara

Jumaat, 20 Ogos 2010

PUTUS LAGI

Laptop gua crashed!

Gua perlu menaip.

Apa gila gua nak karang cerita guna mesin taip?
Apa ingat typewriter ada USB boleh cucuk internet ke?

Ahad, 15 Ogos 2010

SAYA OK KAWAN KAWAN!!!

Bulan Ramadahan menjelang kembali.
ahh...kejap lagi laa gua tulis cerita baru


lalalalalaaaaaa....


 Update: sapa rate 'macam haram' kat bawoh nie? Lu orang memang betul betul true!

Jumaat, 6 Ogos 2010

RASA NAK LIBAS PAKAI KAKI


Mula mula muka gangster habis. Macam nak ajak beperang jer muka. Alih alih masuk bilik kol kolar biru.

Kepada BRADER yang bajek brader semalam, gua nak pesan. Nak ajak 'bersembang' jom la depan depan. Tak payah nak menyalak nyalak dari depan bilik lu tu. Macam budak sekolah menengah baru nak up. Nie gua dah ajak depan depan yang lu pergi panggil pak guard tu apahal?

Mula la buat muka sayur je depan pak guard. Terus muka lari tune jadi muka budak layan Nur Kasih. Cakap pun susun susun baris.Kepit kepit kaki. Tak true langsung. Tak bengis!

Haa... kan sekarang hidup lu dah tak tenteram!


muka lagi layu dari yap choi ni

catitkiri: takde pasal cari pasal pulak.

TANDAS, KENAPA KAU TAK SIMPAN RAHSIA?



saja nak kasi menaik

Perut gua mula memulas. Biasa la pagi pagi. Memang dah time. Lalu, gua bangun sarung selipar asadi milik Penghulu Naim. Tuju ke tandas.

Tak sampai setengah minit, baru nak panas punggung gua patah balik tak banyak kira. Perut gua terus jadi tak solid nak memerut. Gua mengeluh.


'hurm... memang payah kalau orang dah tau tandas feveret aku. Soya betul!'

Selasa, 3 Ogos 2010

TAK RELEVANT

Mata gua ni dah rasa macam kena tarik dek tali tangsi jer. Menurun jer. Merunduk tunduk. Mengantuk kantuk....

Aaahh... Apa pulak kena mengena subjek ekonomi dengan jurusan undang undang?
Tak significant langsung!
Phui!

rosak dah gamaknya kalkulator saintifik ni asyik asyik 'syntax error' jer.
CIS!